top of page

Hogyan szervezz, avagy hogyan Ne!


Amikor felmerül az esküvő és annak szervezése, akkor mindig minden menyasszony úgy gondolja, hogy maximálisan képes megbírkózni a feladattal és már alig várta, hogy ez az időszak is megjelenjen az életében.... Ez így is van rendjén! :) Azonban nem véletlen van az, hogy gyakran a menyasszonyokból "menyaszőrnyek" vállnak és úgy érzik a szervezés végére, hogy leginkább már szabadulnának a feladattól... Ez azonban sosem az ő hibájukból következik be, a szervezés sodrásában válhatunk sajnos ilyenekké...

Az esküvői piac nagyon széles és sokrétű, ami egyrészt igazán jó, hisz számtalan lehetőséget kínál... másrészt azonban meg is nehezíti a menyasszonyok/párok életét, hisz a szervezés elkezdésekor döbbennek rá, hogy mennyi apró részlete is van az esküvőnek, mennyire nehéz egy-egy szolgáltatást kiválasztani... Biztosan jól döntöttetek-e? Nem az esküvő lesz az a hely, ahol rádöbbentek, hogy mégsem?!

Az esküvő olyan, mint egy 1000 db-os a puzzle játék!

Ugye Te is ismered?

Ha a sok apró kis részlet nem a megfelelő helyre kerül, akkor nem áll össze a kép, akkor nem lesz tökéletes a megalkotott mű!

Vajon mennyi idő áll rendelkezésre?

Ugye Te is tudod, hogy a puzzle darabjait a helyére illeszteni nem egy nap, de nem is kettő... Az esküvőszervezés is épp ilyen! Hosszabb folyamat és pontosan passzolnia kell a kis kártyáknak a helyükre! Mindenhez kellő türelem és szakmai gyakorlatra is szükség van... gyakran segítségre is! Mérlegelj! Megvan a kellő türelmed, kitartásod, energiád és legfőképpen időd is arra, hogy sikeresen teljesítsd ezt a rád váró komoly feladatot?!

Barátok, rokonok, szülők, testvérek... mindenki örül, hogy esküvőtök lesz! Bátran és nagylelkűen ajánlják segítségüket! Azonban gyakorta elvérzik a történet, mert igen, ők nem szakemberek... ők nemcsak erre a feladatra koncentrálnak, a Nagy Napon ők is készülődnek, pontatlanok és gyakorta el is felejtik, amivel megbízták őket! Ha rám hallgattok, akkor őket vendégként vonjátok be az eseményetekbe, hogy veletek együtt, boldogan és önfeledten ünnepeljenek! Nem éri meg a vita, nézeteltérés, mérgelődés... Ők nem szakemberek, ők érzelmileg is kötődnek hozzátok!

Amikor fotósként kéritek meg őket, akkor a legszebb pillanatban ők is Veletek örülnek és Veletek hatódnak meg... nem pont a gép jut eszükbe, hogy ezt a pillanatot most meg kell örökíteniük számotokra... vagy ha eszükbe is jut, nem biztos, hogy minőségi fotót kaptok (mint a mellékelt képen is látszik) majd cserébe! Ne feledjétek soha! Az esküvőtök megismételhetetlen!!!

Kompromisszumokat a párkapcsolatban is mindig kötnötök kell, hisz csakis így működik a kapcsolat hosszútávon! Együtt gondolkozni, együtt kivitelezni, együtt nevetni és együtt sírni, ha kell... A szervezés során is gyakran szükség van erre! Kompromisszumra egymással szemben és kompromisszumra a szolgáltatók/szolgáltatások kapcsán is a szervezés során! A közös cél, közös érdek legyen mindig szem előtt, így elkerülhetitek a vitákat, félreértéseket!

Az idővel sajnos igen gyakran gondja akad minden Menyasszonynak! Főleg akkor, ha mindent maga akar egyedül csinálni! Higgyétek el, mindig szükség van segítségre, tanácsra, ötletekre, azonban azt is igazán alaposan végig kell gondolni, hogy vajon lesz-e mindenre elég idő és energia! Van egy rossz hírem... gyakorta ez csak a szervezési idő végén derül ki, hogy még mennyi mindenre nem is gondoltatok... de talán akkor már késő lehet!

A szülők támogatók, jóakarók, szeretnek Benneteket... DE! Sosem voltak ellenetek és soha nem is lesznek! Szeretnek Benneteket és ez viszont is így van! Azonban nagy hibát követtek el, ha hagyjátok magatokat befolyásolni általuk! Már az elején érdemes leülni velük, vinni nekik egy finom süteményt, finom bort és kicsit beszélgetni. Elmondani, hogy minden támogatásnak nagyon örültök és nagyon fontosak a számotokra, de szeretnétek őket megkérni, hogy a döntés had legyen a Ti kezetekben! Higgyétek el, ha már az elején odaálltok eléjük és ezt megbeszélitek, akkor minden sínen lesz és nem kell azzal szembesülnötök, hogy állandó konfliktushelyzetben vagytok!

Azt is tudnotok kell, hogyha vendégeket hívtok nem egyet és nem kettőt, 20-30 de akár többszörösét is, akkor ott igenis szükség van a jól szervezettségre! Ha belegondoltok az iskolai élményeitekbe vagy egy-egy munkhelyi rendezvényre, akkor azt is mindig mindenkor szervezte valaki/valakik. Ugye? Olyan személyek, akik már csináltak ilyesmit, akiknek már volt benne gyakorlata mikor, kit, hogyan, hová kell rendezni, mikor mi fog következni.... és mindig volt aznap egy vezető is, aki koordinálta a programot. Ugye-ugye, ismerős ez?!

Gondolom egyet nem annyira szeretnétek...

Az életetek egyik hőn áhított napján, ha Ti lennétek azok! És azt sem szeretnétek, hogyha valami elmaradna, kimaradna, mert épp egy barát, egy szülő a rég nem látott rokonokkal beszélget, iszogat, amikor neki épp segítenie kellett volna Nektek... Csak apró dolgok maradnak el... de mégis hiányozni fognak... Nincs ott a ceremóniánál egy kellék, nincs ott a fotózásnál egy kellék, amit megvettetek, amivel készültetek... otthon maradt ez és az... már nincs idő érte menni...

A szervezés felelősség, a szervezettség pedig minden rendezvényen meglátszik... sajnos akkor is látszik, ha nincs szervezettség!

Nemcsak a szervezési időszak alatt van szükség koordinátorra, tanácsadóra, szervező szakemberre, hanem a Nagy Napon is! Ő az aki figyel helyettetek, aki nem izgul, hisz rutinból dolgozik és biztos gondol minden apró részletre is! Akinek a jelenléte megnyugtat Benneteket, akire még aznap is mindig mindenben számíthattok! Aki ott lesz akkor is a legfontosabb helyen, amikor Ti épp készülődtök, amikor Ti épp esküvői fotózáson vagytok, amikor Ti épp a barátaitokkal szórakoztok! Akkor is oda kerül minden, amikor Ti nem tudtok arra figyelni... mert ő figyel! Figyeli az időt, figyeli a részleteket, figyeli a szolgáltatásokat, összehangolja azokat! Nem iszik, nem szórakozik, csakis Értetek dolgozik!

Higgyétek el, az pénz, amit egy jó szervezőre "költötök", az sokszorosan fog megtérülni számotokra! A Nagy Napotok pedig maximálisan olyan lesz, amilyennek megálmodtátok és még évek múltán is nagy örömmel, boldogsággal gondoltok vissza rá, meséltek gyermekeiteknek róla és minden vendég sokáig fogja emlegetni a TI Nagy Napotok történetét!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page